Justin Ronday

WIE IS JUSTIN RONDAY?

JUSTIN RONDAY MAGICiAN & illusionist

Op 30 januari 1997 werd Justin geboren in Haarlem. Hij groeide op in Circus Herman RENZ waar zijn beide ouders tot het directieteam behoorden. Dat er circusbloed door zijn aderen stroomt is dus niet verwonderlijk!

Zelf zegt hij: Ook mijn ouders zijn hun carrière begonnen als illusionisten, zij traden op als duo. Als kleine jongen zag ik al de foto’s en video’s van de illusie acts van mijn vader en moeder. Ook hoe mijn moeder werd afgeschoten met een kanon en dan opeens in het publiek weer tevoorschijn kwam. Of dat mijn vader het publiek een lege kist liet zien waar later opeens twee assistentes uit kwamen. Ik had toen maar één gedachte: Zulke trucs, mensen verbazen, ze iets laten zien wat eigenlijk niet kan, dat wil ik later ook!

Zo begon het allemaal voor Justin. Zijn vader had nog wat oude illusies in de loods van het circus liggen en daar ging hij mee aan de slag.

Zijn eerste optredens gaf hij bij verjaardagen in de piste van het circus. Zo leer je meteen optreden met publiek rondom. Voor een illusionist kan dat wel eens lastig zijn maar niet voor Justin. Hij zat bij het circus op de rijdende school en was iedere dag na schooltijd te vinden in of rondom het circus. Als er een illusionist in het programma zat ging Justin altijd kijken hoe dat nou allemaal ging. Na de shows ging hij dan thuis repeteren.

Na zijn periode in het circus was het blokken in het voortgezet onderwijs, met als resultaat het diploma grond- en luchtsteward, een studie die hem ook sterk aantrok.

Toch is hij voorlopig niet in de wolken te vinden maar steekt hij nu al zijn tijd en energie in zijn grote passie: THE WORLD OF MAGIC!

Justin werkt keihard om hogerop te komen en te laten zien wie de illusionist Justin Ronday is. Hij is volop bezig met het ontwikkelen van een eigen showstijl, een stijl die anders is dan die van alle andere illusionisten. Een stijl die het publiek niet meer vergeet als ze Justin hebben zien optreden.

Prijzen en contracten

In januari 2019 ontving Justin van de wereldberoemde illusionist Hans Klok de “Hans Klok Motivatieprijs” die hij zeer trots in ontvangst nam.

Maar eerder al in december 2017 waar Justin de tweede prijs voor beste artiest bij het Kerstcircus in Haarlem met zijn illusie-act had gewonnen. Vanaf dat moment in 2017 ging het heel snel: hij sleepte meerdere contracten binnen, onder andere voor Attractie- & Vakantiepark Slagharen en voor meerdere shows in het buitenland.

Holland’s Got Talent: Tijdens het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent 2020 presenteerde Justin Ronday zijn spannende onderwater ontsnapping (Gebaseerd op de HARRY HOUDINI Water Torture Cell) Hiermee won Justin een plek in de halve finale van Holland’s Got Talent.

Justin: Volg je passie en je droom, je kunt alles bereiken als je er 100% voor gaat!

Portfolio

ILUSSION • MAGIC • ENTERTAINMENT